Chokladmuffins som smälter i munnen
PUBLICERAT: 2012-04-01 TID: 18:34:01
UNDER: Matlagning/bakning
Nybakat ♥
Det fick bli lite muffins bakade idag. Det går ju så smidigt egentligen, att man inte gör det oftare? Och så goda dem blev! Skulle provsmaka en nu, tänkte dela en med Jerry så han också fick smaka. Men han får ta en egen för sjuttsingen så goa dessa blev!
Receptet:
200g smör/margarin (smält använder jag)
3 ägg
3 dl socker
4½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl vatten
1 msk kakao
100g hackad choklad
Smält smöret och blanda med sockret. Tillsätt äggen, ett åt gången. Blanda i vetemjölet, vattnet och bakpulvret. Blanda sist i kakaon och den hackade chokladen.
In i ugnen i ca 15-20 min 200-225°C för vanlig ugn. Jag har varmluftsugn så jag sänker temperaturen till ca 180°C och håller koll vid tio min. Jag gillar mina mjuka och kladdiga, därför tar jag dem tidigare.
Obs! Detta är inget aprilskämt ;)
UNDER: Matlagning/bakning
Nybakat ♥
Det fick bli lite muffins bakade idag. Det går ju så smidigt egentligen, att man inte gör det oftare? Och så goda dem blev! Skulle provsmaka en nu, tänkte dela en med Jerry så han också fick smaka. Men han får ta en egen för sjuttsingen så goa dessa blev!
Receptet:
200g smör/margarin (smält använder jag)
3 ägg
3 dl socker
4½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl vatten
1 msk kakao
100g hackad choklad
Smält smöret och blanda med sockret. Tillsätt äggen, ett åt gången. Blanda i vetemjölet, vattnet och bakpulvret. Blanda sist i kakaon och den hackade chokladen.
In i ugnen i ca 15-20 min 200-225°C för vanlig ugn. Jag har varmluftsugn så jag sänker temperaturen till ca 180°C och håller koll vid tio min. Jag gillar mina mjuka och kladdiga, därför tar jag dem tidigare.
Obs! Detta är inget aprilskämt ;)
Kommentarer
Trackback